Ingemar Johansson

Ingemar Johansson

 

Efter att ha jobbat för ett av Sveriges största Telekomföretag i över 35 år fick jag möjligheten att göra något annat. På krokiga vägar, 2014, möttes jag och möbelsnickarmästare Håkan Palm vid vilkens försorg jag under "herrans tukt och förmaning" underkastade mig en 6 månader komprimerad möbelsnickarutbildning, vilken i princip pågår än, då vårt samarbete därefter fortsatt.

 

Håkans och Lädja Snickerimagasins utbildning ledde mig till ytterligare en utbildning vilken varade drygt ett och ett halvt år. Jag hade läst i tidningen att Ljungbys möbeltapetserarutbildning hotades att läggas ned och då insåg jag att nu gäller de att "passa på mens ti' ä'. Jag tillbringade följaktligen en härlig tid i Ljungby vid möbeltapetserarutbildningen som gått i obruten tradition sedan 50-talet, fast då var den 4 årig.

 

Det som jag kan komma att visa under skördefesten är dels omtapetserade, renoverade och restaurerade sittmöbler, dels nytillverkade fåtöljer som är inspirerade från 40-, 50- och 60 tal. Resultatet av mina båda utbildningar kommer att kunna beses under skördefesten.

 

Troligtvis kommer jag att hålla på med någon form av möbelstoppning/möbeltapetseringsverksamhet eller kanske rent av rottingflätning i förevisningssyfte.

 

Ingemar Johansson

070-513 47 72