Bettina Wingolf

Bettina Wingolf


Vem är jag, Pinnplockerskan?                                                                                                                          
Född och uppvuxen i Göteborg med omnejd, boende i Dalsland under en del år där jag drev lanthandel och vandrarhem på 80-talet för att sedan hamna i Ödsmål, söder om Ljungskile på Västkusten. Där har jag sedan många år min verkstad som jag numera tillbringar mycket tid i och med skogen bakom husknuten är det aldrig långt till material eller inspiration.  

                  

Jag gillar pinnar — långa, korta, tjocka, smala, raka, krokiga, knöliga och kvistiga, nya och gamla. Naturens egna former som (ut)nyttjas och tas tillvara och ibland kryddas med lite humor blir till både konstverk och praktiska prylar. Mitt intresse för kulturhistoria tillsammans med nyfikenhet för olika material och tekniker, har genom åren gjort mig till en ganska mångsidig slöjdare.  Djur och natur har också bidragit till den jag är. Jag är med på utställningar och marknader, lämnar alster till butiker och säljer hemma i verkstan´.

Jag har kurser i täljning, knivtillverkning och tagelarbeten och i bland håller jag föredrag. Gå in på hemsidan www.pinnplockerskan.se och kika.